Kyssäkaalit kasvimaallamme alkavat tulla syötävään kokoon, jei! Kävin nappaamassa sieltä yhden mukaani tallilta tultuani ja hyvin näppärästi(vaikka sen itse sanonkin...xD)pyöräytin siitä leivitetyt pihvit käymässä olevan enoni ja isin suureksi riemuksi, saipahan äitikin osansa. Herrat eivät vain tienneet raaka-aineen olevan kasvikunnasta peräisin, ennen kuin iskivät hampaansa kiinni tarjoilemiini annoksiin. Ei ne poiskaan sylkeneet, joten mission complited. Nappasin itsekin yhden maistiaisen ja hyviähän nuo vietävät olivat. Mielessäni kaavailen jo burgerin väsäystä tämmösellä pihvillä...
kyssäkaalta
ruijauhoja
kananmuna
ruiskorppujauhoja+suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
voita
Leikkaa kuoritusta kyssäkaalesta siivuja(n. 1 cm paksuja) ja kiehauta suolatussa vedessä, kunnes kiekot ovat napakoita. Anna jäähtyä hetki. Pyöräytä ensin ruisjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Paista voissa kauniin värisiksi molemmin puolin. Miesten annoksiin pääsi lisäksi hunajaista partaäijä-yrttikastiketta(partaäijä, lehtipersilja+basilika, hunaja, suola, mustapippuri) sekä graavilohta.
Kommentit