Huhhuh... Tässä on nyt ollut viikonlopun aikamoinen lukuvauhti päällänsä; voipi sanoa, että viimeiset kaksi päivää olen vääntänyt kemian laskuja, ruottin yo-vihkoja, kielioppia ja käyny marjassa. Hullua hommaa, mutta olkoon. Nyt on tullu aivan erilainen inspiraatio opiskeluun, kun koulu alko. Johtuneeko opettajien "Se on muuten ihan kohta. Siis aivan tosi kohta. HERÄÄ PAHVI!" -asenteesta... Mitään kovin järjellisiä kokkauksiakaan en ole saanut aikaiseksi tätä pastakastiketta lukuunottamatta. Sopii hyvin vaikka mihin muuhunki, esim. pitsaan, keiton pohjaksi tai laatikkoruokiin.

1831281.jpg

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

n. 1 rkl oliiviöljyä

1 tlk (500 g) luomutomaattimurskaa

loraus(n. ½ dl) vettä

pari rkl tomaattipyreetä

timjamia, basilikaa

ripaus sokeria

ruususuolaa, mustapippuria, chilijauhetta/tabaskoa

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää muut aineet(, paitsi suola, jonka lisään itse aina vasta lopuksi). Keitä kokoon reilun vartin verran. Kastikkeen voi soseuttaa, mutta henk.koht. tykkään enemmän tomaatin- ja sipulinpaloja sisältävästä versiosta, ainakin pastan kanssa. Pitsan päälle onkin sitten jo toinen tarina.

Voi että, pitäski tehä pitsaa tässä joskus... Pakkasessakin olis nyt pari rasiaa tätä kastiketta, kun en sentään kaikkea kerralla vetänyt.