Ihanaa limppua Maku-lehden ohjeella. Suosittelen läpimästi kokeilemaan! Mulla on ollu muutenki kauhea pohdinta, että mitä pihlajanmarjoista sais aikaseksi. Maku vastasi kysymykseeni kolahdettuaan postilaatikkoon; lehdestä löytyi monia pihlajanmarjavinkkejä.
Omat metodini suluissa.
4 dl vettä
1 pss kaljamallasuutetta
1½ palaa hiivaa
2 tl suolaa
1½ dl siirappia(kkp eli 125 ml)
1 rkl pomeranssinkuorta
3 dl pihlajanmarjoja
5 dl ruisjauhoja(6 dl)
9 dl hiivaleipäjauhoja
100 g sulaa rasvaa(juoksevaa oivariinia noin 3/4 dl)
Lämmitä vesi ja lisää hiiva, siirappi ja kaljauute. Pehmennä marjat mikrossa ja lisää survottuina nesteeseen.(Sekoitin mausteet marjoihin.) Sekoita mausteet ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla osa jauhoista nesteeseen. Lisää rasva ja alusta loput jauhot. Kohota kaksinkertaisiksi. Pyörittele kaksi limppua ja kohota lämpimässä noin ½ h. Pistele ja paista 175 asteessa noin 45 min(kyllä ne mulla oli uunissa varmaan sen 1h15min...)Sivele kypsät limput siirappivedellä.
Kommentit