1545777.jpg

Äitienpäivä eli saa laitella äiteelle herkkuja pitkin päivää. Ajattelin ensin laittaa aamiaiselle hedelmäsmoothieta ja leipoa juustosarvia. Päädyin kuitenkin tämmöiseen perinteisempään kattaukseen, joka sisälsi vihanneksia, leikkeleitä, suolalohta, juustoa, maalaisleipää, piimälimppua, hapankorppuja, ruispuuroa(nam!!) ja marjoja sekä jälkkäriksi suut makeaksi suklaalla. Piimälimppu oli omatekoista, Ruokalan reseptillä. http://www.ruokala.tv/Public/Reseptit?func=resepti&id=6416&rec_title_part=piim%E4limppu&recpa_id=&user_rec=&from= Limppu on melko makeaa, mutta se sopii hienosti suolaisen lohen sekä raikkaan salaatin ja kurkun kyytipojaksi. Ensimmäistä kertaa elämässäni söin ruisjauhopuuroa, ja ai että, kun oli hyvää! Tätä teen toistekin!

Samettinen ruispuuro

1 l vettä

3 dl ruisjauhoja

½-3/4 tl suolaa

Vispaa ruisjauhot kiehuvaan veteen. Anna hautua noin 1h ja lisää juuri ennen tarjoilua suola. (Kun sulan lisää aivan lopuksi, maku tulee selvemmin esille ja vähempi riittää.)

1545779.jpg