Nostin eiliseksi pakkasesta paketin silakoita sulamaan ja kehittelin sitten tämmösen iltaruoan aika pitkälle Ruokalan maanantaiaamusen(?) ohjeen pohjalta. Oli tosi hyvää!

1541557.jpg

3/4 kg(tai jotain sinne päin) perunoita

1 sipuli

2 dl kasvirasvasekoitetta

2 dl maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

1-2 tl currya

n. 1 mm valkopippuria

mustapippuria myllystä, suolaa

n. 450 g silakkafileitä

tilliä(tuoretta tai pakkasesta)

valkopippuria, suolaa

2 hapankorppua

Siivuta perunat ja sipuli, kiehauta perunaoita reilu 5 min suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja nakkaa sipulirenkaat pottujen kanssa kannen alle höyryttymään. Kaada vähän kylmää maitoa kattilaan ja sekoita vehnäjauhot. Lisää loppu maito ja kasvirasvasekoite ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele pari minuuttia ja lisää curry, pippurit ja suola. Ripottele silakkafileille suola ja valkopippuri sekä reilusti tillisilppua. Kaada peruna-sipuli kevyesti voideltuun vuokaan. Rullaa silakat ja asettele perunoiden päälle. Kaada kastike vuokaan ja ripottele lopuksi pinnalle vaikkapa morttelissa jauhetut hapankorput. Sitten vain koko komeus uuniin noin puoleksi tunniksi vähän reiluun 175 asteeseen.

Lisäkkeeksi raikasta salaattia ja punajuuria.