1520058.jpg

Jogurtti-pellavansiemenleipä(kiitos taas kerran Ruoka-Pirkka)

3 dl vettä

1 tlk Bulgarian ruokajogurttia

1 ps kuivahiivaa

2 dl kaurahiutaleita

½ dl pellavansiemeniä

2 tl suolaa

1/4 dl hunajaa

2 dl spelttijauhoja

n. 7 dl hiivaleipäjauhoja

½ dl öljyä

Sekoita hiiva 42-asteiseen jogurtti-vesi-seokseen. Lisää hiutaleet, pellavansiemenet, suola ja hunaja sekä vähän jauhoja ja anna löysähkön vellin herätä noin vartti. Alusta loput jauhot ja öljy ja kohota noin ½ tuntia. Taputtele kohonnut taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle pellille ja jaa se kolmeen osaan. Muotoile leipiä reunoilta ja paista 200 asteessa reilu vartti.

 

Jauhelihapihvit

200 g jauhelihaa

1 dl vettä+½ dl korppujauhoja

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

½ muna

½ tl suolaa

pippurisekoitusta

paprikajauhetta

oreganoa

Paista paistinpannulla tai uunissa 225 asteessa.

 

Dressing-korvike

lohko kaalta

1 isohko porkkana

1 omena

1 dl kermaviiliä

2 rkl kevytmajoneesia

1 tl sokeria

2 tippaa Tabaskoa

ripaus suolaa

pippuria myllystä

Hampparin päälle lisäksi suolakurkkua, salaatinlehtiä, tomaattia ja mikrossa pehmennettyä sipulia. Kyllä maha täyttyy!