Jogurtti-pellavansiemenleipä(kiitos taas kerran Ruoka-Pirkka)
3 dl vettä
1 tlk Bulgarian ruokajogurttia
1 ps kuivahiivaa
2 dl kaurahiutaleita
½ dl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
1/4 dl hunajaa
2 dl spelttijauhoja
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä
Sekoita hiiva 42-asteiseen jogurtti-vesi-seokseen. Lisää hiutaleet, pellavansiemenet, suola ja hunaja sekä vähän jauhoja ja anna löysähkön vellin herätä noin vartti. Alusta loput jauhot ja öljy ja kohota noin ½ tuntia. Taputtele kohonnut taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle pellille ja jaa se kolmeen osaan. Muotoile leipiä reunoilta ja paista 200 asteessa reilu vartti.
Jauhelihapihvit
200 g jauhelihaa
1 dl vettä+½ dl korppujauhoja
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ muna
½ tl suolaa
pippurisekoitusta
paprikajauhetta
oreganoa
Paista paistinpannulla tai uunissa 225 asteessa.
Dressing-korvike
lohko kaalta
1 isohko porkkana
1 omena
1 dl kermaviiliä
2 rkl kevytmajoneesia
1 tl sokeria
2 tippaa Tabaskoa
ripaus suolaa
pippuria myllystä
Hampparin päälle lisäksi suolakurkkua, salaatinlehtiä, tomaattia ja mikrossa pehmennettyä sipulia. Kyllä maha täyttyy!
Kommentit