Pohjan ohje ruotsalaisesta MatMagasinetista, muuten ihan omaa sävellystä; päämääränä käyttää partaäijän loppu pois. Ei ollenkaan hassumpaa, varsinki pohja oli tosi hyvä. Yleensä tapanani tehdä pohja hiivalla, mutta tämäki oli vaihteeksi oikein kiva.

1642687.jpg

Pohja:

75 g voita

3 dl vehnäjauhoja(käytin hiivaleipä)

vajaa ½ prk rahkaa (3/4 dl)

Nypi voi ja jauhot muruksi, sekoita rahka nopeasti sekaan. Laita jääkaappiin noin vartiksi. Painele leivinpaperin päälle piirakkavuokaan. Esipaista 5-7 min 200 asteessa.

Täyte:

2 broilerin ohutfileetä

juoksevaa margariinia

1 porkkana

1 sipuli

½ yksikyntinen valkosipuli

1 pss paprikasalsaa(pakaste)

yrttisuolaa

1 tomaatti

2 dl (?, sinnepäin...) partaäijää eli turkkilaista jogurttia

1 kananmuna(luomua tai vapaan kanan munia, totta kai)

suolaa, maustepippuria

n. 30 g mozzarellaa

1 reilu juustosiivu(piti käyttää edamia, kun ei muuta ollu)

Paloittele broileri, hienonna sipulit, raasta porkkana. Paista broileri juoksevassa ja lisää sipulit, paprikasalsa ja porkkanaraaste. Paista hetki ja mausta yrttisuolalla. Kaada esipaistetulle pohjalle. Heittele kuutioitu tomaatti päälle Sekoita partaäijä ja muna ja mausta maustepippurilla ja kevyesti suolalla, kaada täytteen päälle. Viimeistele juustohakkeluksella ja paista 25-30 min vähän reilussa 200 asteeessa.

1655135.jpg