Viime päivinä on oltu liikkeellä "jääkaappi tyhjäksi" -periaatteella ja katsomustani noudattaen laitoin tänään itselle pasta-annoksen. Namnam! Tuli kyllä vähän liian iso annos minun massuun, niin että loput meni munakoisorullajämäannoksen jatkoksi. Sepäs vasta hyvä sotku oli lämmitettynä!

P.S. Lautasena minun suosikkipastalautanen eli isin vanhempien häälahjaksi saamasta(joskus 20-luvun lopulla?täytyypä kysyä tarkempi ajankohta) astiastosta peräisin oleva syvä(hkö) lautanen. Lautasen pohjassa on nätti kukka, mutta annos on valitettavasti peittänyt sen.

1758826.jpg

n. 1 dl pastaa

lohko kukkakaalta

vajaa ½ prk tomaattimurskaa

1 rkl tai pari partaäijää

3 oliivia

timjamia

ruususuolaa

mustapippuria

tuoretta basilikaa

Keitä kukkakaalin nuput napakoiksi ja kaada vesi pois. Lisää tomaattimurska ja hauduttele noin 10 min. Kaada liika neste pois ja lisää partaäijä, viipaloidut oliivit ja mausteet. Kaada kypsä pasta joukkoon ja koristele annos basilikalla.