Tällä kertaa intiailaishenkisissä tunnelmissa. Innoittajana uusin keittokirjani: Anna ja Fanny Bergenströmin Rakkautta, oliiveja ja timjamia("--johdattaa terveellisen, maittavan ja hyvää oloa tuottavan ruoan äärelle."). Kerrassaan ihana kirja, jossa pääasiassa kasvisreseptejä, joukossa myös kala- ja jonkin verran lihaohjeita sekä leivontaa ja jälkkäreitä. Aattelin, että olis kiva laittaa tänne semmonen ruokakirjaarvosteluja sisältävä osio(niitä on meinaan kertyny jo aika läjä...), mutta vielä en ole saanu aikaseksi. Tässä nyt kuitenkin maistiaisia yhdestä.

1803044.jpg

Aloo gobi:

2 keltasipulia

2 rkl auringonkukka- tai muuta neutraalia öljyä(rypsi)

1 kukkakaali

2 keitettyä perunaa

vajaa 1 tl kurkumaa

½ tl fenkolin siemeniä

1/3 tl chilijauhetta

noin 1 tl suolaa

tuoretta korianteria tai persiljaa

Freesaa sipulisilppu öljyssä. Lisää kukkakaalin kukinnot ja perunakuutiot. Mausta ja anna porista kannen alla, kunnes kukkakaali on napakan kypsää. Sekoita lopuksi joukkoon tuoretta korianteria tai persiljaa.(Itse kiehautin mausteet, paitsi suolan, heti aluksi öljyssä ja suolan(ruusu-) lisäsin ihan lopussa.)

Raita

noin 20 cm kurkkua

½ iso porkkana

1 punasipuli

2 tomaattia

5-6 dl ruoka- tai valutettua maustamatonta jogurttia

½ tl juustokuminaa

1/4 tl paprikajauhetta

2 rkl korianteria(tuoretta)

mustapippuria suolaa

Kuutioi kasvikset pieniksi, hienonna sipulil ja sekoita aineet. Anna tekeytyä kylmässä noin 1 tunti.(Laitoin itse paljon vähemmän jogurttia, 1:1 partaäijä&tavallinen maustamaton)

Linssit tein ihan omalla intuitiolla. Keitin vihreät(jotku muut olis kyllä sopinu paremmin) linssit irtonaisiksi suolatussa vedessä ja maustoin garam masalalla. Hyviä kyllä olivat, vaikka vihreät linssit onki aika karkeita tai millähän adjektiivillä niitä nyt kuvais...