Pitkästä aikaa halutti tehä "ruokapiirakkaa", joten eikun vain tekemään, kun kerran uunia muutenkin lämmittelin.
Pohja:
75 g voita
2 dl täysjyväspelttijauhoja
n. 1 dl hiivaleipäjauhoja
vajaa 1 dl rahkaa
Nypi jauhot ja rasva, lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli ohueksi levyksi ja sovita piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista noin 7 min 200 asteessa.
Täytteessä tällä kertaa
1 rs herkkusieniä
½ jättisipuli+vartta
1 erittäin snadi parsakaali
1 mieto chili
pottusalaatin jämä
ruususuolaa, mustapippuria, inkivääriä, basilikaa
1 iso tomaatti
partaäijää(määrä?sillai sopivasti...), kaksi munaa, yrttisuolaa, mustapippuria
juustoraastetta ehkä vajaa desi
Haihdutin sienistä liiat nesteet kuumalla kuivalla pannulla ja lisäsin sitten tilkan öljyä ja sipulin, parsiksen ja chilin. Hetken hauduttelu, pottusalaatti sekaan, sitten mausteet. Partaäijä, munat ja mausteet sekasin. Kasvistäyte pohjalle, päälle kuutioitu tomsku ja partamuna(heh...), lopuksi vähän juustoraastetta ja uuniin likimain puoleksi tunniksi. Piirakka saa jäähtyä ja vetäytyä kunnolla uunista oton jälkeen. Kaveriksi pyöräytin salaatin keräsalaatista, suippopaprikasta, kurkusta ja nektariinista. Vaikka sen itse sanonkin, erittäin herkullista, suosittelen lämpimästi. Jopa isi veteli vailla rehuhuomautuksia ja otti vielä lisääkin! Se, on jo jotain. :P
Kommentit