Eilisen juurespadan lopun(sitä tuli aika runsaasti...) vedin tänään soseeksi. Osan pakastin ja osan laimensin vedellä sosekeitoksi; makuja oli vaikka muille jakaa!

1869126.jpg

Käytiin aamupäivällä Tervolassa Maaseudulta käsin -messuilla ja sieltä mukaan tarttui mm. tyrnihunajaa, Ykkösmausteen(lisä-/säilöntäaineettomia) sitruunapippuria ja lihaliemijauhetta sekä spelttirompetta(jauhoja, hiutaleita ja leseitä) tätä superihkuihanaa kirjaa suinkaan unohtamatta!

1869132.jpg

Olen ehtinyt tutustua vasta alkuun, mutta se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Tällaista on odotettu! Kirjassa on juttua erilaisista luonnon raaka-aineista(viljoista, marjoista, mausteista yms.) ja, totta kai, ruokaohjeita laidasta laitaan. Ei tosiaankaan pelkkä leivontakirja. Ohjeissa käytetyt jauhot ovat kutakuinkin puhdasta spelttiä, suolana käytetään ruususuolaa ja sokerina täysruoko- eli inkkarisokeria. Reseptit ovat kaiken muun hyvän lisäksi vielä erittäin herkullisen kuuloisia ja suurimmaksi osaksi kasvisruokia, sormet aivan syyhyävät päästä kauhan varteen.