Ohje hieman sävellettynä Pirkan parhaat ruokaohjeet -kirjasta.Tavallisesti ei ole tapana alkaa tällaisiin paahtamisoperaatioihin; tuntuu niin tuhlaukselta lämmittää uunia vain sen takia. Nyt äitin kans leivottiin kuitenki pullaa ja mie tein rieskaset, joten oli sopiva sauma kokeilla. Hyvää oli, osa purjon lehdistä vain vähän paloi(taisin tehdä niistä liian pieniä...), mutta ei se ainakaan minua häirinnyt.

1901388.jpg

3 perunaa

4 porkkanaa

2 palsternakkaa

pala selleriä

½ iso purjo

2 punasipulia

3 valkosipulinkynttä

mustapippuria, timjamia

oliiviöljyä

laihaa kasvislientä(fondista)

ruususuolaa

Paloittele juurekset ja sekoita niihin pippuri, timjami ja öljyä. Paahda uunissa 200 asteessa kypsiksi( noin puoli tuntia). Jätä osa kypsistä juureksista kokonaisiksi ja soseuta loput kasvisliemessä. Suola maistamalla. Tarjoile kokonaisilla juureksilla koristettuna ja tuoreiden rieskasten kera.