Täksi päiväksi olin uumoillut paistettuja ahvenia, kuhaa tai siikaa, mutta pikkuisesta kyläkaupastamme ei löytynyt mitään näistä, ei edes pakastealtaan puolelta. Täytyi tyytyä seitiin. Ostin Alaskan seitiä ja jäinkin tämän ostoksen jälkeen pohtimaan seitin eettisyyttä; liittyikö tähän nyt jotain kauheita ylikalastus/planktonin tuhoamis uhkia?! No, syöty, mikä syöty, mutta täytynee vastaisuuden varalle surffailla parempaa infoa netistä, kala kun oli aivan hyvää.
Salaattiin kävin hakemassa kasvimaalta purjon. Se oli kohtuu mitätön... Mutta ihan sopivasti tuli yhteen salaattiin. Oikeastaan aivan hyvä koko, ei se loppu jääkaapin vihanneslokerossa varmaan parantunutkaan olisi.
Seiti paistettu pannulla(ainoa vika, että meinasi hajota) ja sitä ennen maustettu
ruususuolalla, sitruuna- ja valkopippurilla, provencen yrtit -sekoituksella sekä valkosipulijauheella
Salaatissa...
n. 1/4 kiinankaalta
½ iso kurkku
pala paprikaa
minipurjo
nippu tilliä
1-2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa ja saman verran vettä
ripaus suolaa ja sokeria
Ainekset pilkottu pieniksi ja kaikki sekoitetaan. Annetaan maustua jääkaapissa tovi.
Partaäijäkastikkeessa tällä kertaa...
reilu desi partsia
pikku nippu yrttejä(persiljaa, sitruunamelissaa)
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
tilkka hunaja-omenaviinietikkaa
Kommentit