1914972.jpg

Voi hyvä tavaton tuota salamaa...

Ohje on mukailtu Seuran resptistä. Kivaa vaihtelua sämpylöihin, varsinkin värin puolesta! (:

5 dl vettä

1 pala hiivaa

1½ tl suolaa

2 tl kuivattua basilikaa

1½ rkl hunajaa

3 porkkanaa

2 punajuurta

noin 1 dl vehnäleseitä

3-4 dl täysjyväspelttijauhoja

puolikarkeita spelttijauhoja

½-1 dl öljyä

Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää mausteet, leseet ja täysjyväjauho. Anna "alkukohota" sillä aikaa, kun kuorit juurekset ja raastat hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja vaivaa osa puolikarkeista taikinaan. Lisää öljyä ja vaivaa taikinaan sopiva sitko lisäämällä tarpeen mukaan jauhoja. (Taikinan pitäisi alkaa irrota kulhon reunoista vaivatessa.) Kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylät. Kohota vielä hetki ja paista 225 asteessa. Voitele kypsinä halutessasi maidolla.