Voi hyvä tavaton tuota salamaa...
Ohje on mukailtu Seuran resptistä. Kivaa vaihtelua sämpylöihin, varsinkin värin puolesta! (:
5 dl vettä
1 pala hiivaa
1½ tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
1½ rkl hunajaa
3 porkkanaa
2 punajuurta
noin 1 dl vehnäleseitä
3-4 dl täysjyväspelttijauhoja
puolikarkeita spelttijauhoja
½-1 dl öljyä
Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää mausteet, leseet ja täysjyväjauho. Anna "alkukohota" sillä aikaa, kun kuorit juurekset ja raastat hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja vaivaa osa puolikarkeista taikinaan. Lisää öljyä ja vaivaa taikinaan sopiva sitko lisäämällä tarpeen mukaan jauhoja. (Taikinan pitäisi alkaa irrota kulhon reunoista vaivatessa.) Kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylät. Kohota vielä hetki ja paista 225 asteessa. Voitele kypsinä halutessasi maidolla.
Kommentit