Lempparipohja suolaiseen piirakkaan syntyy hiivataikinalla:
1½ dl vettä
½ ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
1½ dl grahamjauhoja
1½ dl hiivaleipä-spelttijauhoja
1/4 dl öljyä
Sekoita hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja vaivaa jauhot ja öljy mukaan. Kohota täytteen teon ajan.
Täyte:
1 porkkana
1 paprika
n. 6 cm pala purjoa
öljyä
3 valkosipulin kynttä
1 pieni prk herkkusieniviipaleita
n. 150 g kinkkua
mustapippuria
suolaa, osa yrttisuolaa
oreganoa
n. 1½ dl parta-äijää(turkkilaista jogurttia)
1½ dl maitoa
2 kananmunaa
nokare vuohenjuustoa
ripaus suolaa
ruohosipuilia
Raasta porkkana, kuutioi paprika ja hienonna purjo. Kuullota öljyssä. Lisää valutetut ja halutessasi hieman pienityt herkkusieniviipaleet, hienonnettu valkosipuli sekä kuutioitu kinkku. Mausta, käännä levy nollaan ja jätä pannu levylle. Sekoita partaäijä, maito, munat ja hienonnettu vuohejuusto. Lisää ruohosipuli ja aavistus suolaa.
Taputtele taikina vuokaan leivinpaperille. Kaada päälle kasvis-kinkkutäyte ja sitten munamaitoparta(: Paista 225 asteessa n. 40 min. Laske lämpö 200 20 min paiston jälkeen.
Vähäkin vuohenjuusto minusta hyvän aromin piirakkatäytteeseen. Tämäkin oli hyvin nam.
Kommentit