Kokeilin uudesta ihanasta kirjastani (Mestarileipurin leipäkirja) minulle uutta pullantekosysteemiä. Käytin vaakaa ja olin niin pikkutarkkana, etten ikänä pullataikinan kanssa. Ensin vähän epäiytti alkaa piipertämään, mutta oli palkitsevaa kuulla palaute valmiista pullista. Ja se piipertäminen oli kaiken lisäksi vielä kivaakin! Kirjoitan ohjeen vähän pelkistetymmin kuin kirjassa...

1788779.jpg

Esitaikina:

375 g vehnäjauhoja

25 g sokeria

50 g hiivaa

2½ dl täys(mulla kevyt)maitoa

Kaada maito, johon liuotettu hiiva, kulhoon jauhojen ja sokerin päälle. Vaivaa noin 10 min ja kohota öljytyssä kannellisessa astiassa 30-45 min kaksinkertaiseksi.

Taikina:

55 g sokeria

10 g merisuolaa

80 g(4 kpl) keltuaisia

500 g vehnäjauhoja

125 g voita

2 dl maitoa

Mittaa suola ja sokeri esitaikinan päälle. Lisää muna, maito ja jauhot ja vaivaa 5-6 min. Lisää voi pieninä paloina ja vaivaa taikina kimmoisaksi, noin 10 min. Kohota öljytyssä kannellisessa astiassa noin 30 min. Leivo pulliksi ja kohota kaksinkertaisiksi, noin 60 min, Voitele munalla, johon lisätty ripaus suolaa. Paista noin 12 min 230 asteessa.