Ajattelin kokeilla jotain uutta, jotain vallankumouksellista. Tässä valintani, joka perustui hapankaalitäytteeseen; en ole ennen kokeillut hapankaalta kypsennettynä/lämmitettynä. Ei nyt mitenkään tajunnanräjäyttävä kokemus, mutta ois voinu käydä huonomminki. Kuori oikein maukas. Pilvin kans pohdiskeltiin, että täyte sais olla hiukan maukkaampi. Ehdotuksia mm. tomaatti(pakastesalsat?!) ja paprika(ko se nyt oli) kera oliiviöljyn. Kommentteihin kuului myös, että peruna ehkä hiukan mautonta. Minähän sitä tietysti valkosipulilla korjaamaan...

Ohje Makuasia - 12 hyvää luomureseptiä -vihkosesta.

1925382.jpg

Kuori:

½ l vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

1 rkl hunajaa (tai sokeria)

7 dl vehnäjauhoja(laitoin hiivaleipää)

7 dl spelttijauhoja(käytin puolikarkeita)

Täyte:

400 g hapankaalta

6 jauhoista perunaa soseena(laitoin pottumuusia ja korvasin osan porkkanaraasteella)

suolaa

Liuota hiiva lämpimään nesteeseen ja lisää suola, öljy ja hunaja. Alusta jauhot mukaan ja kohota noin puoli tuntia. Leivo pyörylöitä ja laita toiselle laidalle täytettä. Käännä toinen puoli päälle ja painele haarukalla kiinni. Paista 175(-200) asteessa noin 30 min. Voitele kypsät vedellä.