Tänään oli sitten viimeinen lomapäivä, joka kuvasi tunnelmaltaan hyvin lomani yleisilmettä. Aamulla Serranoiden kera tarjoillun virkatun tilkkupeiton teon jälkeen lähdin kaupunkiin hoitamaan juoksevia asioita(poliisi, parturi, Kela, apteekki, kauppa, katsastuskonttori). Sieltä päästyäni ohjelmassa punaherukoiden ja mustikoiden poimintaa, päivällisen kokkausta, ulkosaunan lämmitystä, visiitti mansikkamaalla, pakastushommia(mansikka, vadelma, persilja sekä pakastimen järjestelyä; tilasta alkaa olla akuutti pula->uuden pakastimen hankinta?), ruotsin lukua, nektarin keittoa ja nettiasiat. Niin justiinsa...

Vuodatuksen jälkeen onkin aika siirtyä postauksen pääaiheeseen; rautuun. Halusin ostaa jotain hyvää kesäloman vikan päivän kunniaksi ja katseeni hamuili kaupassa kalatiskin suuntaan. Siellähän pötkötteli minulle aivan tuntemattoman kalan fileitä, ja kauppiaan suosituksista innostuneena päätin hinnasta huolimatta(21,90 €/kg) napata niitä mukaani. Olen hyvin tyytyväinen ostokseeni; tämä luultavasti lohen sukuinen kala oli sopivan rasvaista ja hienon makuista. Suosittelen kokeilemaan, jos mahdollisuus on.

1814335.jpg

Lautasella siis uunissa(225 asteessa) kypsennettyä, suolalla, valko- ja sitruunapippurilla sekä tillillä(lisätty kypsymisen loppupuolella) maustettuja rautufileetä, uusia perunoita, höyrytettyä kukka- ja parsakaalta, salaattia jääsalaatista, kurkusta ja retiiseistä(päällä muutama nokare eilistä kyssäkaalipihvien partaäijäkastiketta) sekä sienimuhennosta. Sienimuhennos on hyvin sienipitoista: rasia tuoreita herkkusieniä siivuina, tuoretta sipulia, ripsaus vehnäjauhoja, pienehkä loraus ruokakermaa ja vähän vettä. Maustettu ruususuolalla, mustapippurilla sekä tuoreella tillillä ja ruohosipulilla. Ensin haihdutin kuumalla pannulla liiat nesteet sienistä, sitten sekaan sipuli ja pieni voinokare. Sekoittelua. Sitten jauhopöläys, ruokakerma ja tarvittaessa vähän vettä. Saa porista jonkin aikaa ennen maustamista. Tykkäsin tosi paljon tämmösestä sienisestä lisäkkeestä, jossa kuitenkin oli riittävästi kastikkeen tuntua.