Tänään tuli kyllä oikein kunnon ekoruokaa taas tehtyä... Ensin liedet paahtaan pastakattilalle ja paistinpannulle, sitten uuni tunniksi kahteensataan, pakastetta ja säilyketölkkiä vuokaan ja käytössä vieläpä tonnikalaa! Olen planktonin tuhoaja.

Lohduttaudun sillä, että tonnikalapurkit(toinen vielä jäi) oli asustanu säilykevarastossa jo kauan aikaa eli en ainakaan enää ole sortunu ostamaan moisia. Aina ei voi olla täydellinen. Ruoka maistui kyllä suorastaan syntisen hyvältä...

Kuva on hyvin ala-arvoinen, kun muistin koko kuvaushommat vasta syötyäni. Äitillä oli onneksi vasta alottelemassa, joten kameran akun viime rippeillä jotain räppäsin. Sen on näkönenki...(Voi erkki tuota äitin salaatinkastikemäärää.)

1847131.jpg

n. 200 g tummaa spelttipastaa

1 prk tonnikalaa(vedessä)

1 pss herne-maissi-paprikaa

1 prk herkkusieniä

n. 1/3 tomaattikastikkeen ohjeesta (oli pakkasessa)

ruokakerman jämä(n. 1 dl)

ruususuolaa, mustapippuria, cayannepippuria, basilikaa

2 suurta tomaattia(taikka enemmän..)

Pasta keitetään puolikypsäksi. Pannulla lämmitetään hemapa, tonnari ja sienet, sekaan tomaattikastike. Kaadetaan pastan kanssa vuokaan ja päälle kaadetaan maustettu ruokakerma ja lopuksi rutkasti tomaattiviipaleita pinnalle. Uuniin 200 asteeseen noin 45 min. Lisäksi pöytään salaattia, meillä kaali-kurkku-paprika-tilli&persilja.

Oli kivan "kuivaa", semmosta patamaista. Miellytti henk.koht. enemmän kuin munamaitoinen makaroniloota.