Mie tarttisin tosissaanki vinkkejä tähän ruokakuvaukseen...
Äiti yrittää selvästikki hiljaa itsekseen vastustaa minun lisääntynyttä kasvissyöntiä ja mm. lihaleikkeleiden ja juuston poisjättöä. Tällä kertaa se ilmeni, niin omituiselta kuin se kuullostaakin, kalkkunaleikkeleen ostona. Isi kun ei sitä syö ja mie taas olen sitä ennen vedelly. Ajatuksena selvästikin huijata minut syömään sitä äitin kans, ettei se ehdi mennä vanhaksi(pikainen parasta ennen -päiväys). Nykyään ei kyllä pahemmin haluta leikkelettä leivän päälle, mutta eihän sitä voinu jättää happanemaankaan. Laitoin sen sitten tämmöseen kiusaustyyppiseen pöperöön, jossa
pussi viipalepottuja
pussi vihannessekoitusta ja puolikas kasvissuikaleita
yrttisuolaa
vajaa 200 g kalkkunaleikkelettä
Partaäijäliemi:
n. ½ l kiehuvaa vettä+kasvisliemijauhetta
pari lusikallista turkkilaista jogurttia
basilikaa
ruohosipulia
pippuria
currya
Liemen aineet sekaisin ja kaadetaan uunivuokaan kevyesti suolattujen kasvisten ja kalkkunasilpun päälle. Uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Kyytipojaksi punakaali-purjo-ananassalaattia, joka aina yhtä nannaa.
Kommentit