1824842.jpg

Mie tarttisin tosissaanki vinkkejä tähän ruokakuvaukseen...

Äiti yrittää selvästikki hiljaa itsekseen vastustaa minun lisääntynyttä kasvissyöntiä ja mm. lihaleikkeleiden ja juuston poisjättöä. Tällä kertaa se ilmeni, niin omituiselta kuin se kuullostaakin, kalkkunaleikkeleen ostona. Isi kun ei sitä syö ja mie taas olen sitä ennen vedelly. Ajatuksena selvästikin huijata minut syömään sitä äitin kans, ettei se ehdi mennä vanhaksi(pikainen parasta ennen -päiväys). Nykyään ei kyllä pahemmin haluta leikkelettä leivän päälle, mutta eihän sitä voinu jättää happanemaankaan. Laitoin sen sitten tämmöseen kiusaustyyppiseen pöperöön, jossa

pussi viipalepottuja

pussi vihannessekoitusta ja puolikas kasvissuikaleita

yrttisuolaa

vajaa 200 g kalkkunaleikkelettä

Partaäijäliemi:

n. ½ l  kiehuvaa vettä+kasvisliemijauhetta

pari lusikallista turkkilaista jogurttia

basilikaa

ruohosipulia

pippuria

currya

Liemen aineet sekaisin ja kaadetaan uunivuokaan kevyesti suolattujen kasvisten ja kalkkunasilpun päälle. Uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Kyytipojaksi punakaali-purjo-ananassalaattia, joka aina yhtä nannaa.