Tein itelle oikein herkkuruokaa, kun olin yksin kotona. Enkelt och gott.

1888247.jpg

reilu 1 dl spelttipastaa

2 valkosipulinkynttä

ripaus ruususuolaa

kypsiä kukka- ja parsakaalen nuppuja

1 rkl pestoa

forest blend -mylläystä

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä, johon pilkottu pari valkosipulinkynttä. Valuta ja huuhtele ja lisää kattilaan nuppujen ja peston kanssa. Anna lämmetä. Myllää lautaselle annoksen päälle forest blend -mylläystä tai jotain muuta hyvää maustetta.

1888261.jpg

Elin oikein herroiksi, tai siis rouviksi(tai oikeastaan neideiksi...) ja laitoin vielä tällaisen tyylikkään alkupalavadin suurista herkuistani kesäkurpitsasta ja tomaatista. Siivutin vain molempia lautaselle ja ajaj hur läckert det är! Mukaan pääsi myös tuore spelttisämpylä. Äiti ja isi lähti käymään Aavan kaksivuotissynttäreillä(siskontyttöni) ja kamala hikaritäti vain jäi lukemaan kirjotuksiin. Oli pakko jotaki synttärilahjan tynkää keksiä, joten leivoin sämpylöitä kun Aava on niin förjust i dem. Vilken moster... Tältä tädiltä ei heru karkkia pakettiin, leipää vaan! Alko itteäki ajatus naurattaan... Eipä siinä mitään, sämpylät maistu kyllä erittäin hyvälle(vesi, hiiva, suola, hunaja, ruislese, luomumysli, täysjyvä- ja puolikarkea spelttijauho, juoksuoivariini), vaikka ihan hopussa ja ekstempporee ne aamukasilta pyöräytinki.

Toinen puoli sämpystä ei minuun mahtunu, mutta se oliki hyvää syötävää kello viiden aterialla kera maa-artisokkakkeiton(maa-artisokka, sipuli, valkosipuli, kasvisliemi, pottu, mustapippuri), joka onnistuu aina yhtä hyvin.