Tämä oli hyvää; isiki sano nam, mistä voi päätellä sen, että pitäs kelvata myös lapsille... :P Maustemitat ei edelleenkään tarkkoja; nakkelin sekaan vaiston varaisesti. Tällä kertaa se jopa toimi.

1637049.jpg

n. 800 g varhaiskaalta

½ tl suolaa

2 sipulia

2 porkkanaa

n. 150 g paistijauhelihaa

2 rkl tomaattipyreetä

basilikaa, meiramia

maustepippuria, yrttisuolaa

juoksevaa margariinia

1 dl speltinjyviä+2 dl vettä+ripaus suolaa

½ l kasvislientä(luomujauheesta)

Keitä speltinjyviä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Silppua kaali, raasta porkkana, hienonna sipuli. Paista jauheliha omassa rasvassa, lisää sipuli ja porkkanaraaste sekä mausteet. Siirrä sivuun. Kuullota kaalisilppua hetki tilkassa juoksevaa. Suolaa. Sekoita kaali, speltti ja jauheliha-porkkanaseos ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista vajaassa 200 asteessa noin tunti. Puolukkaa ja tomaattilohkoja lautaselle seuraksi.