Helmin kesäkeittiö on virallisesti avattu! Tekastiin semmonen tee-se-itse-terassi pöytäryhmällä ja grillillä höystettynä ja on se vain ihana! Tässä ensimmäisten grillikokeilujeni tulokset.

1624384.jpg

Annoksessa...

lohimedaljonki(koin ahaa-elämyksen, kun leikkasin niitä - näin näitä siis tehdään!),

tomaatti(täytteenä raejuustoa, hienonnettua tomaatinsisusta, timjamia, suolaa, pippuria),

grillattua ruisleipää pestotuorejuustolla(äitille annokseen, jonka tein myöhemmin, keksin laittaa pelkkää pestoa - oli kuulemma ihanaa),

retiisikastiketta(kevyt creme fraichea, hienonnettua retiisiä, tilliä, sitruunamehua, pippuria, suolaa, sokeria - valion kalenterista kesäkuun reseptistä)

ja jääsalaattia sekä kurkkua.

1624398.jpg

Seuraavana päivänä tarjoiltiin...

marinoitua porsaan ulkofilepihviä(marinadi: 3 rkl öljyä, 3 rkl, tomaattipyrettä, 3 rkl chilikastiketta, 1 rkl hunajaa, 1 rkl balsamiviinietikkaa, 1 rkl sinappia, 2 murskattua valkosipulin kynttä, mustapippuria, paistettaessa maustettiin kevyesti suolalla - vanhasta Seurasta)

herkkusieni-kesäkurpitsa-tomaatti-sipuli-vartaita(marinoitu soijakastike-oliiviöljy-valkosipuli-basilika(tuore)-mustapippuri-seoksella)

paahdettua ruisleipää(tästä tuli suosikki)

ja kaalisalaattia(varhaiskaalta, kurkkua, purkki ananasmurskaa mehuineen, raejuustoa ja retiisikastikkeen jämät).

On kyllä vielä totuttelemista tuossa grillin käsittelyssä, varsinki lämpötilan kanssa on vähän niin ja näin. Isäntä nimittäin kieltäytyi hankkimasta uutta kaasupulloa ja raahasi hallilta, jonku joka vastasi aika hyvin käyttöohjeiden "älä koskaan käytä tällaista" -pulloa. Vekslaamista siis piisaa venttiilin kanssa, mutta Siperia opettaa...Hyvältä se ruoka kuitenkin ulkona maistuu, meni syteen tai saveen. :)