1564492.jpg

Piti alkaa leipomaan isille pullaa varastoon ennen huomista Ranskan matkaa. Että au revoir vaan! (:

Pullataikina:

2½ dl maitoa

1 ps hiivaa

½ tl suolaa

1 muna

1 dl sokeria, josta n. 1 rkl vanilliinisokeria

1 rkl kardemummaa

vehnäjauhoja(?, sopivasti, tapoihini ei kuulu mitata)

75 g pehmeää voita

Lisää hiiva 42 asteiseen maitoon. Lisää myös suola, sokeria, kardemumma ja muna sekä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee löysähkö velli. Anna herätä n. 15 min. Alusta loput jauhot ja rasva. Anna kohota reilu tunti.

Täyte:

Piltti-purkillinen raparperihilloketta(löysin kellarin kätköistä viime kesäisiä aarteita...)

1 prk rahkaa

1 pss vaniljakastikejauhetta

1 rkl vaniljasokeria

kermaa tai maitoa

Sekoita vaniljakastikejauhe ja vaniljasokeri rahkaan Sekoita myös raparperihilloke sekaan. Notkista tarpeen mukaan kermalla tai maidolla.

Kauli kohonnut taikina levyksi jalevitä täyte sille. Kääri rullaksi ja leikkaa siivuja. Laita siivut pellille ja kohota vajaa puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.