1907614.jpg

300-400 g(?) hirven jauhelihaa

noin 50 g fileepekonia

½ iso punasipuli

1 dl vettä

½ dl ruiskorppujauhoja

1 muna

1 valkosipulinkynsi

3/4 tl ruususuolaa

pippurisekoitusta, rosmariinia

Kuullota sipuli ja pekoni(pekonista irtoaa soppelisti rasvaa). Lisää vedessä turvonneen korppujauhon sekaan jauheliha ja sipuli-pekoni. Riko muna, purista valkosipuli ja mausta. Pyörittele lihapulliksi kostutetuin käsin ja paista pannulla tai uunissa 225 asteessa.

Näyttääpä ne mustilta... Hyviä olivat kuitenkin. Lisänä tarjoiltiin keitettyjä pottuja, porkkanoita, kaalipuolukkaa, sienisalaattia ja rosepippurimarinoituja valkosipulinkynsiä. Isille tein lisäksi ruskeaa kastiketta. Päälimmäisenä mieleen ateriasta jäi herkullinen sienisalaatti-pottu-yhdistelmä kuin myös valkosipulin ja porkkanan muodostama makupala. Maiskis.